In het OLVG werken doorgaans arts-assistenten met al een behoorlijke medische bagage. Zodra je bij ons komt werken ga je weer allemaal nieuwe dingen leren en heb je doorgaans nog steeds veel supervisie nodig.

Na verloop van tijd merk je meestal dat het werk je makkelijker afgaat en dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. We vinden het belangrijk te zorgen dat je elke dag weer blijft leren en groeien.

In eerste instantie stimuleren we arts-assistenten te gaan werken aan het behalen van de laag-complexe EPA. Ook is het mogelijk om een FICB “diploma” te halen.

Wanneer Arts-assistenten ongeveer een jaar bij ons werken en de EPA laag complex behaald hebben, kunnen ze doorstromen in de oudere jaars ANIOS groep. Doorgaans zijn dit art-assistenten die SEH arts willen worden, maar dat hoeft natuurlijk niet.

De oudere jaars ANIOS is vooralsnog een pilot project waarbij we proberen te ontdekken wat mogelijk en interessant is. Doel is dat de leercurve weer stijl gaat lopen en dat we hen de ruimte geven meer verantwoordelijkheid te dragen. In ieder geval bieden wij hen een uitgebreid spoedechografie programma dat ertoe moet leiden dat deze arts-assistenten hun SEH spoedechografie supervisor examen kunnen behalen.